Hvordan skaper jeg en konto for mitt barn?

Om barnet IKKE har BankID

Dersom barnet ikke har egen BankID, må en foresatt opprette kontoen for barnet ved hjelp av den foresattes BankID.

1. Last ned AsthmaTuner-appen på omsorgspersonens telefon.
  2. Trykk på opprett konto og velg “For noen andre”.
  3. Foresatte bekrefter sin identitet med BankID
  4. Fyll inn barnets opplysninger (personnummer, navn, telefonnummer og passord). Dersom barnet ikke har eget telefonnummer fyller du i stedet inn foresattes telefonnummer.
  5. Bekreft telefonnummeret ved å taste inn koden sendt via SMS
  6. Velg om barnet har egen telefon eller om du vil fortsette installasjonen på foresattes telefon. I begge tilfeller vil forelderens konto automatisk bli satt til å følge barnets konto.

Hvis du bruker barnets telefon

1. Installer AsthmaTuner-appen på barnets telefon og logg på via SMS.
  2. Fyll inn barnets personnummer, tidligere opprettet passord og SMS-kode.

Hvis du bruker foresattes telefon

Logg inn med SMS, fyll inn barnets personnummer og tidligere opprettet passord. Du kan nå bruke barnekontoen på foresattes telefon.

For å få tilgang til foresattes konto på et senere tidspunkt, må du logge ut av barnekontoen og logge inn med foresattes personnummer og BankID.

Om barnet har BankID

Har de BankID kan de opprette en konto for seg selv.

1. Be dem laste ned AsthmaTuner-appen på telefonen de vil bruke verktøyene på
  2. Velg “Opprett konto for meg selv”
  3. Fyll inn barnets personnummer og verifiser med deres BankID-app
  4. Fyll inn navn og e-postadresse (hvis de ikke har sin egen e-postadresse, kan de bruke foresattes e-postadresse)

Dersom foresatte ønsker å følge barnets fremgang på egen telefon, må de inviteres til å følge med på kontoen.