Behandlingsplan för astma

Behandlingsplanen i AsthmaTuner följer riktlinjer för hur behandlingsplaner för ska skrivas – det är därför den är indelad i tre steg; Kontrollerad, Delvis Kontrollerad och Okontrollerad.

Skapa eller ändra en behandlingsplan

Börja med att söka upp patienten du vill skapa en plan för. Gå till fliken Astma Behandlingskoll och klicka på Redigera eller Skapa behandlingsplan. Du kan antingen använda en befintlig behandlings-mall eller skapa en egen plan från grunden.

Använda mallar

I redigeringsläget, klicka på rullistan i övre vänstra hörnet och välj vilken mall du vill använda. Du kan redigera mallen vid behov, eventuella ändringar kommer inte påverka den ursprungliga mallen. Du kan också välja att spara den justerade planen som en ny mall genom att fylla i ett namn i fältet "Lägg till som favorit" och klicka på "Lägg till".

Skapa en behandlingsplan från grunden

Börja med att välja den medicin du vill lägga till och avgör om den ska användas regelbundet eller vid behov. Fyll i doseringen genom att använda rullistorna, eller skriv instruktioner som fritext. Lägg till medicinen i behandlingsplanen genom att klicka på plus-knapparna som överensstämmer med den nivå du vill att den ska vara på.

Redigera befintliga mediciner

Om du vill göra justeringar på en medicin som redan finns i behandlingsplanen kan du klicka på medicinen för att kopiera informationen till fälten i toppen. Gör de justeringar som behövs och lägg till den i behandlingsplanen igen genom att klicka på plus-knappen. Se till att ta bort det tidigare medicinkortet innan du sparar dina ändringar.