Skapa patientlistor

Du kan skapa anpassade patientlistor som är tillgängliga för hela kliniken. Detta kan vara användbart om du vill separera vissa patientgrupper från varandra.

Skapa en ny lista

För att skapa en ny patientlista, gå till Patienter och tryck på knappen “Ny lista” längst upp till höger. Ge listan ett namn och tryck på Spara. Du kan skapa så många listor du vill. Alla listor du skapar delas med, och kan redigeras av, alla vårdgivare på din klinik som använder Careportal.

När du har skapat en ny lista kan du lägga till patienter i den.

Lägg till patienter i listan

Du måste skapa en lista innan du kan lägga till patienter i den. När den har skapats väljer du helt enkelt de patienter du vill lägga till från någon av de andra listorna och klickar på “Lägg till i lista”. Välj relevant lista och tryck på “Kopiera patienter”. Patienter kommer inte att tas bort från den aktuella listan de finns i, utan läggs helt enkelt till i din nya lista.

Ta bort patienter från listan

Gå till listan som du vill ta bort patienten från. Välj relevanta patienter och klicka på “Ta bort”.

Obs! Att ta bort patienter från listor som du har skapat kommer inte att ta bort dem från kliniken. För att ta bort en patient från kliniken måste du välja dem från en av standardlistorna (t.ex. Alla patienter och Mina patienter) och klicka på Ta bort.

Byt namn på listan

Om du vill ändra namnet på en av dina listor går du till listan och trycker på Redigera bredvid titeln. Välj “Redigera namn” och uppdatera listans namn.

Ta bort en lista

För att ta bort en lista som du har skapat, gå till listan och tryck på “Redigera” bredvid listans namn. Välj “Ta bort lista” och bekräfta. Att ta bort en lista som du har skapat kommer inte att ta bort patienterna från kliniken. Du kan fortfarande hitta dem i listan “Alla patienter”.